Wat is brainspotting?

Brainspotting is een nieuwe, revolutionaire therapie. Deze krachtige methode werkt door de onderliggende neurofysiologische bronnen van emotionele en lichamelijke pijn en trauma te identificeren, te verwerken en zo los te laten. 

Met brainspotting is  het mogelijk ervaringen te verwerken en symptomen aan te pakken die zich buiten het bereik van onze bewuste geest en onze verstandelijke vermogens bevinden. 

Het werkt onmiddellijk in op de diepe hersenstructuren zonder dat het nodig is om de hele tijd over je probleem te spreken of je ervaringen te analyseren. 

Een 'brainspot' is een oogpositie die verbonden is aan de emotionele activatie van een traumatisch of gevoelsmatig beladen probleem in het brein.

Als brainspot therapeut ben ik gecertificeerd.

Meer info vind je op www.brainspotting.be

Waarvoor kan brainspotting ingezet worden?

Brainspotting is zeer effectief voor uiteenlopende trauma's of blokkades.

De therapie kan ingezet worden bij angstaandoeningen, stressgerelateerde klachten (bv spreken in het openbaar), hechtingsproblematiek, een plots of traumatisch verlies enz.

Brainspotting kan als therapie op zichzelf gebruikt worden maar is ook een waardevolle ondersteunende behandeling bij medische, fysische en psycho-emotionele vraagstukken waarmee gezondheidswerkers geconfronteerd worden.

Er is geen contra-indicatie.

 

Brainspotting: waar je naar kijkt, bepaalt hoe je je voelt
Brainspotting: waar je naar kijkt, bepaalt hoe je je voelt