Heb ik begeleiding nodig voor mijn verlies?

Wanneer je een (groot) verlies doormaakt, kan je wereld veranderen. Je vraag je af wat de toekomst gaat brengen. Het voelt alsof je nooit meer dezelfde persoon kan zijn. Al deze bevindingen en vragen kunnen je verwarren. Ook adviezen - hoe goedbedoeld ook- zijn niet altijd even helpend. Wanneer je op eigen kracht of met hulp uit je omgeving niet verder geraakt, kan je professionele hulp inroepen. Dit is geen teken van zwakte maar van kracht. Je doet inspanningen om jezelf te helpen.

Niet iedereen heeft hulp nodig. In het eerste gesprek krijg je hier een duidelijk antwoord op zodat je zelf verder kan beslissen.

Hoe verloopt een eerste begeleidingsgesprek?

Het eerste gesprek is verkennend. Ik luister met aandacht naar wat je de afspraak heeft doen maken. Verder krijg je te horen hoe ik te werk ga. Gedurende dit uurtje, leren we elkaar al wat kennen. Een goede verstandhouding is immers essentieel. 

Wat kost de begeleiding?

Een sessie kost € 60. Ondanks alle prijsverhogingen in 2023 blijft deze prijs behouden. Je krijgt over het financiële plaatje alle info in het eerste gesprek. Laat een betaling je nooit tegenhouden voor een afspraak te maken. (Er is geen terugbetaling mogelijk via ziekenfondsen)

Hoe lang duurt de begeleiding?

Dat is sterk afhankelijk van jouw vraag of vragen. Een minimum van 5 sessies is wenselijk. Vaak gaat het om kleine verschuivingen en word je die maar gewaar na enkele keren. Het aantal sessies wordt altijd besproken en we maken ook regelmatig een evaluatie.  Zo lang als het nodig is en zo kort als het kan...

Moet mijn verlies recent zijn?

Nee. Er kunnen gebeurtenissen in je leven zijn, die plots een oud verdriet naar boven halen. 

Met welke klachten kan ik komen?

De klachten kunnen heel divers zijn.  Er zijn lichamelijke klachten: slapeloosheid, spanningen in rug of nek, darmklachten... Daarnaast kan je last hebben van piekeren, emotionele (eet)buien, een depressief gevoel.. Of je wordt op de meest onverwachte momenten overvallen door een groot verdriet. Je hebt last van angstgevoelens, twijfels,... 

Kortom: je hebt 'ergens' last van in je dagelijks leven en daar wil je wat aan doen.

Waar kan ik terecht?

De praktijk is in Steendorp (Temse), Aragonialaan 2.

Op dinsdag en  donderdag kan je ook terecht in Bornem, Hingenesteenweg 60 B (Mediplusbornem)

Altijd eerst een afspraak maken: 0489-55.41.32

Wat zijn de methoden waarmee je werkt?

De basis is voor iedereen hetzelfde: je krijgt hier een veilige en vertrouwde omgeving waar naar je geluisterd wordt. Een vast deel van de sessie is voorbehouden voor luisteren naar jouw verhaal. De verdere oefeningen zijn afhankelijk van wat jij nodig hebt. De basis is een wetenschappelijk kader: cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke therapie, schematherapie en secure base therapie vormen de theoretische achtergrond. 

Maak een afspraak!

 

Aragonialaan 2

9140 Steendorp

of

Hingenesteenweg 60 B

2880 Bornem 

Tel:+32(0)489/55 41 32

karin@senkaflex.be

BE0811677588

Alle gegevens die u hier invult, worden door ons verwerkt en worden gebruikt voor interne doeleinden.  Overeenkomstig de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer, kan op elk ogenblik inzage worden gevraagd van de geregistreerde persoonsgegevens